Irene Schouten is nu echt de aller, aller, allerbeste op de massastart

ANDIJK – Op het supersnelle ijs van Salt Lake City in Amerika, waar de wereldrecords je om de oren vlogen, heeft Andijkse Irene Schouten voor eens en altijd laten zien wie verreweg de beste is op de massastart.

In een spannende race waar de Wit-Russische Zoejeva op zes ronden voor het einde er vandoor ging en pas halverwege de laatste ronde werd achterhaald door het op hol geslagen peleton wist Irene Schouten met een snijdende sprint de rest van het peleton ver achter zich te houden en de laatste wedstrijd van dit seizoen op haar naam te schrijven.

Dat ze geen overall winnares is geworden komt enkel omdat ze 1 wedstrijd niet van de partij was en 2x tweede is geworden achter de Japanse Takagi. Schouten zei na afloop van de wedstrijd voor de camera van de NOS dat ze dit niet had verwacht, ‘de vorm is er niet echt meer,’ zei Irene Schouten. De Zuid-Koreaanse Kim Bo-reum wist voor de derde keer de Wereldbeker voor zich op te eisen voor de Italiaanse Francesca Lollobrigida.

[signoff]

 

Reageren via facebook