Weerbericht Medemblik – onstuimige donderdag met lokaal veel regen

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met wederom een echte maartse dag met lokaal veel regen, er kan lokaal tot boven 10mm aan neerslag vallen vandaag en ook staat er een harde wind met windvlagen die tot 100km/u kunnen uithalen. 

Vanochtend valt er van tijd tot tijd een bui en staat er een krachtige tot harde wind, in de middag meent de wind toe tot stormachtig 8Bft en vooral boven open land en boven water kunnen dan windvlagen tot 100km/u voorkomen. Er valt regelmatig wat neerslag maar er is ook ruimte voor soms wat zonneschijn.

De middagtemperatuur loopt op naar 11 graden en daalt naar 7 graden in de nacht naar vrijdag en dan gaat de wind ook afnemen maar kan er nog wel steeds een bui vallen.

Vrijdagochtend start met enkele buien. In de middag is het wisselend bewolkt en op veel plaatsen droog. Het wordt circa 9 graden. In de ochtend waait er nog een stevige westenwind. De middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 9 en daalt naar 6 graden in de nacht naar zaterdag.

Zaterdag wordt weer een onstuimige dag met veel wind en regelmatig buien. Tussen de buien door zien we af en toe de zon. Aan zee is de westenwind hard tot mogelijk stormachtig. Ook is kans op zware windstoten. Overdag loopt de temperatuur op naar 9 graden en daalt naar 6 graden in de nacht naar zondag

Ook zondag is het herfstachtig met een stevige westenwind en regelmatig regen. Er is weinig ruimte voor de zon en met 9 graden in de middag blijven we weer onder de 10 graden grens.

[signoff]