16.5 C
Medemblik
22 september 2020 12:48
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool

Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool

Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 theel. gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 4 schouderkarbonades of
  • 4 ribkarbonades
  • 500 g zoete aardappels, geschild, in stukken
  • 300 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 2 eetl. boter
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 theel. gedroogde rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 appels, geschild, in stukjes
  • 500 g wijnzuurkool of, panklaar
  • 500 g zuurkool naturel, panklaar

Instructies

  1. Meng de Italiaanse kruiden met de olijfolie, balsamico, zout en peper. Bestrijk hiermee de karbonades aan beide kanten.
  2. Kook de zoete en kruimige aardappels in ruim water met wat zout gaar. Giet af en laat uitstomen.
  3. Verhit intussen 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit de ui met de rozemarijn in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en appelstukjes toe en roerbak 1 minuut. Schep de zuurkool hierop en warm met het deksel op de pan nog circa 10 minuten door.
  4. Verhit intussen een grillpan en gril de karbonades aan beide kanten in 5-7 minuten bruin en gaar.
  5. Stamp de aardappels met 1 eetlepel boter fijn. Breng de zuurkool op smaak met peper. Leg de karbonades op de aardappelstamp en serveer met de zuurkool.

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?