MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – groente gehaktschotel
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Nederlands
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Tip: Voor een vegetarische versie kan gehakt worden weggelaten of worden vervangen door soja-gehakt.
Ingredients
- 2 aubergines, in dunne plakken
- zout
- versgemalen peper
- 500 g aardappels, in dunne plakken
- 2 winterwortels, geschild en in dunne plakken
- 2 el olie
- 1 grote ui, in ringen
- 1 el gedroogde oregano
- 250 g gehakt
- 400 g kant-en-klare tomatensaus voor pasta
- 100 g geraspte kaas
Instructions
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur staan.
- Kook de aardappelplakken in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
- Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met keukenpapier.
- Bestrijk de plakken aubergine en wortel met olie.
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Verwarm de grillpan en bak de plakken om en om bruin.
- Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de uiringen met de oregano in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
- Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en laat de saus op lage stand 5 minuten pruttelen.
- Leg de plakken aardappel en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.
Reageer