Medemblik Actueel.

Komen hier vele duizenden zonnepanelen te staan? (Foto: Googlemaps)
Algemeen Medemblik

Plannen voor grote zonneweide Medemblik

MEDEMBLIK – Bij de gemeente Medemblik zijn plannen in ontwikkeling om naast de skeelerbaan een zonneweide te gaan ontwikkelen. In totaal is er 9 hectare grond beschikbaar waarop vele duizenden zonnepanelen moeten komen. 

De plannen zijn nog in een ontwikkelingstadium maar het advies die is meegegeven aan dit plan is om het verder te gaan uitwerken om zo de voor- en nadelen beter in kaart te kunnen brengen. Voordeel is dat het vlakbij het industrieterrein in Medemblik ligt en naast de skeelerbaan en bij het staken van de agrarische functie zijn er volgens de huidige plannen weinig tot geen andere planologische mogelijkheden voor dit gebied.

Er kleven ook een paar nadelen aan, rijdend richting Medemblik is het eerste wat je opvalt een enorm veld met zonnepanelen, al kunnen die aan de N239 kan aan het zicht worden onttrokken door het plaatsen van bomen en struiken, een tweede nadeel is dat de stoomtram vlak langs de zonneweide rijdt en een derde nadeel is dat er 9 hectare grond niet langer als zodanig gebruikt gaat worden.

De plannenmakers zeggen in een reactie dat de locatie kansrijk is, gelet op de beperktere mogelijkheden voor zonneweiden rondom de kern Medemblik, het is een omgesloten en afgebakend terrein en zodoende zeer geschikt voor een zonneweide functie.

Deze maand gaat de gemeenteraad zich over de plannen buigen en besluiten of hier wel of geen zonneweide gaat komen.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X