Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd
Regionieuws

Terugblik op de Landbouwdag in Opmeer

REGIO – Paarden, koeien, pony’s en nog veel en veel meer waren er afgelopen maandag te bewonderen tijdens de Landbouwdag in Opmeer. De koeien komen niet altijd even schoon aan en dus moesten ze voorafgaand aan de show nog even grondig worden gewassen.

“Ze gaan ’s ochtends de vrachtwagen in en dan gaan ze door de zenuwen toch wat poepen dus dan moeten ze weer goed schoongemaakt worden”, zegt Daan van Dolder over zijn koeien.  Hij gaat grondig te werk.

“Er staan duizenden mensen langs de kant te kijken”, legt hij uit”, “dan wil je als sector toch schoon vee laten zien. “De koeien worden met veel zorg gewassen maar van shampoo op hun vacht is geen sprake. Een fles groene zeep blijkt voldoende. 

Reageren via facebook