11.6 C
Medemblik
26 september 2020 01:25
Medemblik Actueel.

Ontmoetingen rond de schatkist: ‘Hoe ga je om met de spanningen in de wereld?’

ABBEKERK – Hoe ga je om met de spanningen in de wereld? Dat is het thema op de laatste avond van het seizoen in de serie ‘Ontmoetingen rond de schatkist’. Belangstellende kunnen op 6 maart terecht in ’t Abbehuisje, Dorpstraat 40-42, in Abbekerk. De aanvang is 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop  met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

Leidraad bij de gesprekken over het thema is het boekje ‘Oog in oog’ van Kick Bras, voormalig docent spiritualiteit aan de theologische universiteit van Kampen. Hij beschrijft en illustreert het innerlijke proces van het zoeken naar zingeving in het leven.

Deelnemers aan de avond kunnen, geheel vrijblijvend, iets meebrengen dat voor henzelf bij het thema past.

Met ‘schatkist’ wordt de innerlijke rijkdom van de mens  bedoeld. Op de avonden worden naar aanleiding van een thema ervaringen uitgewisseld. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek). Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl   Verdere informatie is te vinden op de website www.pkn-middenwestfriesland.nl.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?