Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Sobere maaltijden in oecumenisch verband

REGIO – Tussen Aswoensdag en Pasen zit de vastenperiode. De protestantse en rooms-katholieke gemeenschappen in (midden) West-Friesland houden in deze periode van ruim veertig dagen vijf ‘sobere’ maaltijden. Ze willen daarmee de christelijke solidariteit en de gemeenschappelijke soberheid op weg naar Pasen gestalte te geven.

Het geld dat op die maner wordt bespaard op het eten thuis wordt verzameld na de sobere maaltijd en komt ten goede aan ‘Vastenaktie’ en ‘Kerk in actie’.  Vastenaktie steunt Need4Care, een stichting uit De Goorn. Die steunt het kleuteronderwijs voor hulpbehoevende en kansarme kinderen in Sri Lanka. Kerk in Actie besteedt tijdens de vastenperiode elke week aandacht aan een ander project. Meer informatie daarover wordt bij de sobere maaltijden zelf gegeven.

De datums waarop en de kerken waarin de sobere maaltijden worden gehouden (steeds van 17.30 uur tot 19.30 uur) zijn:

  • 8 maart – protestantse kerk Hoogwoud;
  • 15 maart – protestantse kerk  Abbekerk;
  • 22 maart –  St. Lambertuskerk De Weere;
  • 29 maart – St. Marcuskerk Hensbroek;
  • 5 april – St. Georgiuskerk –  Spierdijk

Opgave voor één of meerdere maaltijden kan telefonisch via 06-22759461 (pastor Anne-Marie van Straaten ) of 06-18037541 (dominee Désirée Woudt). Via e-mail is ook mogelijk: oecumenischesoberemaaltijden@hotmail.com, onder vermelding van ‘sobere maaltijd’, naam, telefoonnummer en datum(s) dat men wil deelnemen.

Belangstellenden moeten zelf soepkom, lepel en mes meenemen. De opgave dient uiterlijk de maandag in de week van de betreffende maaltijd binnen te zijn.

Reageren via facebook