Medemblik Actueel.

Algemeen Voetbal

Raymon Koning redt punt voor Nieuweboer

WERVERSHOOF – Met nog 6 wedstrijden te spelen is de finale in het zaalvoetbal seizoen voor Nieuweboer begonnen. Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer in Hippolytushoef tegen middenmoter Succes. Succes had voor deze wedstrijd de tactiek aangepast in massaal verdedigen en bij balbezit een snelle bal verplaatsing naar voren.

Dat Succes daardoor minder de bal had en ook minder/geen aanvallende intenties had, was het vervolg hiervan. Voor de wissel kwam een aanvallend Nieuweboer in de kleine ruimte wel tot een aantal mogelijkheden, maar niet tot scoren. Met nog 6 minuten te gaan, eindigde een aanval van Nieuweboer bij de Succes keeper. Uit de lange gooi naar voren kwam een grote kans en opende Succes de score. Even later sloten Sven Deen en Rens Grooteman halverwege op de helft van Nieuweboer een aanvaller van Succes in. Via de top van zijn teen ging de bal over het veld naar de andere zijde waar de bal niet goed werd geraakt, maar wel naast de goed keepende Jeffrey Groot in het doel lag.

Met 2-0 achterstand werd gewisseld. Na de wissel nam de spanning en wederzijdse irritatie toe. Vrij kort na de wissel een tijdstraf voor Succes. In de overtal scoorde Thomas Buis de aansluitingstreffer. Nieuweboer speelde vol op de aanval, maar de goed keepende Succes keeper, lichaamsdelen van verdedigers en het houtwerk voorkwamen tot 5 minuten voor tijd de gelijkmaker.

Een terechte vrijde trap op ca. 8 meter links voor doel werd door Sven Deen strak in de bovenhoek geschoten. Succes veranderde bij de 2-2 tussenstand niet van speltype en Nieuweboer bleef aanvallen. De spaarzame doelpogingen van Succes waren een prooi voor Jeffrey Groot. In de laatste seconden de bevrijdende treffer van Raymon Koning.

Een schot van rechts voor doel verdween onder de keeper door in het doel. Na de aftrap van Succes kwam de bal bij Sven Deen, die na een lange rush de eindstand op de verdiende 2-4 bracht. Een zeer moeizame maar verdiende overwinning.

Mede koploper Team Alkmaar won in Egmond aan Zee met 1-7 van de reserves van White Stones. De competitie wordt na de voorjaarsvakantie op vrijdag 8 maart hervat met een wedstrijd tegen Blue Desk in Alkmaar.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook