Nieuwe naam Dijklander Ziekenhuis nu voor iedereen duidelijk zichtbaar

HOORN – Op het dak van het Dijklander Ziekenhuis locatie Hoorn is de nieuwe naam en het logo van het Dijklander Ziekenhuis geplaatst. De tekst ‘Dijklander Ziekenhuis’ is aangebracht bij de hoofdingang en boven de ingang van het transferium, ook op de parkeergarage komt de naam te staan. De gevelbelettering is bijna letterlijk de kroon op nieuwe huisstijl die het Dijklander Ziekenhuis dit jaar verder stapsgewijs invoert.

Dimbaar
De nieuwe gevelbelettering is uitgevoerd in LED-verlichting en daardoor energiezuiniger dan de vorige letters. De verlichting past zich automatisch aan aan het omgevingslicht. Zo zal bijvoorbeeld tijdens een donkere onweersbui het licht oplichten en bij helder licht weer uitgaan. In de nacht wordt het licht gedimd tot 30% zodat de omgeving geen hinder zal ondervinden van de straling.

Logo
Het nieuwe logo van het Dijklander Ziekenhuis, sluit goed aan bij de naam. Het logo is geïnspireerd op het landschap dat onze regio kenmerkt: verre horizonnen, polders in frisse kleuren, strakke geometrische lijnen, veel water en het typische Hollandse licht met zonnestralen die onder de wolken door schijnen. Lijnen die tegelijkertijd staan voor de vernieuwende en toekomstgerichte aard van het ziekenhuis.

Andere locaties
De gevelbelettering op locatie Purmerend is al aangepast. In de week van 11 februari worden de letters van locatie Volendam vervangen. Locaties Enkhuizen en Heerhugowaard hebben geen belettering op de gevels.

[signoff]