Bijeenkomst Jong Leren Eten in West-Friesland

HOORN – Op woensdagmiddag 3 april van 14:30 tot 18:00 uur  wordt in OBS Wereldwijzer in Hoorn de bijeenkomst ‘Jong Leren Eten in West-Friesland’ georganiseerd. Een middag vol inspiratie om in het onderwijs en de kinderopvang met gezond en duurzaam voedsel aan de slag te gaan. Deze bijeenkomst is bedoeld voor schoolleiders en leerkrachten in het basisonderwijs en leidinggevenden en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Leren over voedsel en voeding werkt het beste als je het in de praktijk ervaart. Denk aan smaaklessen, moestuinieren, koken, boerderijbezoek. Maar hoe organiseer je dat, als school of kinderopvang? In West-Friesland is er een rijk aanbod van dergelijke activiteiten. En er zijn adviseurs en subsidieregelingen die ondersteuning bieden. Deze bijeenkomst biedt inspiratie om in West-Friesland samen aan de slag te gaan met voedseleducatie.

Gastspreker deze middag is Tamara de Weijer, huisarts en schrijfster van het boek ‘Eet het beter in 28 dagen’. In haar praktijk zet ze voeding en leefstijl dagelijks in als medicijn. ‘Geen pillen maar paprika’, zegt ze vaak om aan te geven hoeveel invloed voeding kan hebben op je lijf en je gezondheid.

Meer informatie over de bijeenkomst leest u in bijgevoegde uitnodiging. Of: https://www.jonglereneten.nl/agenda/jong-leren-eten-west-friesland-inspiratiemiddag

[signoff]

Reageren via facebook