Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Spektakel bij de Wieringermeerruiters

MIDDENMEER – Op zondag 10 februari wordt er bij de Wieringermeerruiters in Middenmeer een spectaculaire indoor crosswedstrijd gehouden. Een primeur voor de Kop van Noord Holland waarbij ruiter en paard worden uitgedaagd om verschillende soorten hindernissen te nemen en het publiek zal genieten van de uitdaging die dit met zich meebrengt.

Voorzitter Ellis van Mook: ‘de meeste paardenliefhebbers zullen de wedstrijdtak eventing wel kennen, dit zijn de outdoor crosses waarbij een combinatie van disciplines worden getest: een dressuurproef, een springparcours en een terreinproef. Tijdens een indoor cross nemen de ruiters een combinatie van traditionele hindernissen en vaste hindernissen zoals boomstammen, picknicktafels, op- en afsprong, ed. Nu wij als vereniging bezig zijn de outdoor cross in het Dijkgatbos weer nieuw leven in te blazen, hebben we besloten meteen ook een indoor cross te organiseren. Dat blijkt een schot in de roos, er zijn veel inschrijvingen en de deelnemers die aan meerdere indoor crosses in Noord-Holland meedoen dingen meteen ook mee naar de Eventing Cup van Noord-Holland. De ruiters zijn blij dat dit soort wedstrijden nu ook in onze regio worden georganiseerd en het belooft spectaculair te worden om naar te kijken.

Programma

De indoor cross vindt plaats op zondag 10 februari 2019 aan de Hoornseweg 16 in Middenmeer. De eerste ruiters worden om 9.00 uur aan de start verwacht en de dag zal rond 18.30 uur worden afgesloten. Er wordt gesprongen in alle hoogtes, van BB voor de kleine pony’s tot en met Z voor paarden (1.10 m hoog). Publiek is van harte welkom om te komen kijken, het parcours is goed te volgen vanuit de kantine waar warme chocolademelk met slagroom niet ontbreekt.

Wieringermeerruiters

LRPC Wieringermeerruiters is een actieve rijvereniging, aangesloten bij de KNHS, waar verschillende disciplines van de paardensport worden beoefend. Er zijn dressuur- en springlessen voor paarden en ponyruiters en er is menles voor de leden die aangespannen rijden. Er worden veel wedstrijden georganiseerd waaronder ook de selectiewedstrijden voor Jumping Amsterdam en de regiokampioenschappen voor ponydressuur Noord Holland. Voor meer informatie over de vereniging kan gekeken worden op www.wieringermeerruiters.nl .

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook