8.6 C
Medemblik
19 januari 2021 22:11
Medemblik Actueel.

De woning lag vol met urine en uitwerpselen van katten. (Foto: LID)

Dierenbescherming haalt katten, honden en een hamster uit een uit zwaar vervuilde woning

MEDEMBLIK – In 2017 heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbeschermin (LID) een bezoek gebracht aan deze persoon, toen kreeg de bewoner van het pand opdracht om de huisvesting en de aanwezig kattenbakken schoon te maken en de dieren beter te verzorgen. Bij een latere controle bleek dat de bewoner zich keurig had gehouden aan de gemaakte afspraak.

Bij een 2 controle bleek de persoon ineens niet meer op dit adres te wonen maar dook een paar maanden later op een nieuw adres weer op. De LID heeft toen weer een controle uitgevoerd en helaas voor de dieren was het niet best gesteld met de hygiëne en leefomstandigheden van de dieren.

De woning was zwaar vervuild en de kattenbakken waren al heel lang niet verschoond. (Foto: LID)

Ernstig vervuild

De woning bleek ernstig vervuild te zijn en er hing een sterke ammoniaklucht afkomstig van urine en uitwerpselen van de katten omdat de kattenbakken al langere tijd niet meer schoongemaakt waren. De inspecteur heeft hierop het LID ingeschakeld.

De Dierenbescherming is samen met de politie en een machtiging om de woning binnen te  mogen treden het huis op 16 januari j.l. binnengegaan. Dit bleek in eerste instantie nog niet zo gemakkelijk, de bewoner weigerde de deur open te doen waarop de politie besloot de deur te forceren, waarop de man besloot toch maar mee te gaan werken.

De hamster zat ziek in een vervuilde kooi. (Foto: LID)

In het huis waren 20 katten, 3 honden (Berner senner en wee Leonbergers) en een hamster aanwezig. Deze zijn allemaal in beslag genomen. het RVO gaat nu beslissen wat er met de dieren gaat gebeuren en justitie gaat zich buigen over maatregelen richting de man.

[signoff]

Reageren via facebook