14.7 C
Medemblik
4 juli 2020 09:19
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Biefstuk met hazelnootboter

Biefstuk met hazelnootboter

Biefstuk met hazelnootboter Biefstuk met hazelnootboter Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 420 Calorieën 22 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 25 g blanke hazelnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el fijngehakte tuinkruiden (peterselie, tijm, kervel, bieslook etc.)
  • 1 tl worcestershiresaus
  • 100 g boter
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 (kogel)biefstukken of tournedos
  • peper en zout

Instructies

Snipper het gepelde sjalotje zo fijn mogelijk. Hak de hazelnoten in piepkleine stukjes. Zorg dat de biefstuk/tournedos op kamertemperatuur zijn. Maak de knoflook schoon en pers deze uit in de knijper. Roer in een kom het gesnipperde sjalotje, de knoflook uit de knijper, de fijngehakte kruiden, de worcestershiresaus en hazelnootstukjes door 80 gram boter. Dek de kom af met folie en laat deze kruidenboter minstens een uur op smaak komen. Verhit 20 gram boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan. Braad de biefstuk/tournedos snel aan beide kanten bruin volgens de gewenste gaarheid. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verdeel de biefstuk/tournedos over de borden en schep op elke biefstuk/tournedos een klontje kruidennotenboter. Eet hier gebakken aardappeltjes en peultjes bij.

Opmerkingen

Tip: De kruidenboter kan ook bij andere soorten vlees, bijvoorbeeld entrecote, rosbief, fricandeau, etc. worden geserveerd..

Reageren via facebook