Siem Zeilemaker(PWF): ‘Provincie waar blijven de beloofde bomen’

MEDEMBLIK – In 2017 heeft de provincie 1600 iepen laten kappen omdat deze onvoldoende waren geworteld en bij een beetje wind al omvielen. De leverancier van de bomen bleek de verkeerde iepen te hebben geleverd, die had diep wortelende bomen moeten leveren maar leverde breed wortelende iepen met alle gevolgen van dien.

De provincie Noord-Holland beloofde als eigenaar van de weg dat begin 2018 er nieuwe bomen voor terug zouden komen. Het is nu 2019 en tot op de dag van vandaag is er nog geen boom terug gepland zeer tegen de zin van PWF voorman Siem Zeilemaker die in oktober 2018 al eens vragen heeft gesteld aan de provincie over het uitblijven van de bomen.

Nu blijkt dat de provincie hier geen reactie op heeft gegeven is Siem Zeilemaker wederom achter het uitblijven van de herplant van de bomen aangegaan.  Tegen Medemblik Actueel zei Zeilemaker eerder al dat de reden dat de bomen zo gemakkelijk omvielen ook deels aan de bodem lag, de grond is te slap waardoor de bomen zich niet goed konden vastzetten in de grond en gemakkelijk konden omvallen.

[signoff]

 

Reageren via facebook