Kelly Schouten grijpt weer net naast de winst

WEISSENSEE – Vandaag stond marathon nr. 2 op de agenda voor de dames. Deze keer niet over 100 kilometer maar over 40 kilometer. Na 20 kilometer probeerden negen dames weg te rijden uit het peleton maar werden al snel weer ingerekend.

Toen in de laatste ronde Imke Vormeer nog probeerde te ontsnappen werd zij weer teruggehaal door Manon Kamminga, Kelly Schouten en de winnares van de eerste marathon Carla Ketellapper-Zielman. En net zoals afgelopen zaterdag moest ook deze keer de videobeelden uitmaken wie er gewonnen had.

Net zoals zaterdag werd ook de kersverse Nederlandse Kampioen op de marathon op natuurijs tot winnares uitgeroepen, voor Lisa van der Geest en Maya de Jong die de derde plaats opeiste. Kelly Schouten kwam een seconde later over de finish als 5e.

De overige schaatsters uit Westfriesland die de finish haalden waren Beau Wagemaker uit Hoogkarspel (25e) en de uit Hem afkomstige Dieuwertje van Kalken op plaats 62. Dewi Nicolai haalde de finish niet.

[signoff]

Reageren via facebook