20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 18:37
Medemblik Actueel.

Nieuweboer blijft winnen en ziet de concurrentie verliezen

WERVERSHOOF – Bewust van de kwaliteiten van de tegenstander begon Nieuweboer afgelopen vrijdag in Den Helder voorzichtig aan de wedstrijd tegen Pellor. Ondanks vooraf gemaakte afspraken werd na 5 minuten niet goed meegelopen met de Pellor aanvaller en bij de 2e paal opende Pellor de score. Nieuweboer verhoogde het tempo en even later maakte Sven Deen een actie aan de zijkant en uit de voorzet scoorde Lex Bakker van ca 6 meter de gelijkmaker. Even later een snelle aanval welke Mitch Hofland van links onhoudbaar binnenschoot.

In de resterende tijd tot de wissel een rustig spelend Nieuweboer wat verdedigend geen problemen kende en aanvallend de wedstrijd verzuimde te beslissen. Vlak na de wissel scoorde eerst Thijs Schouten na goed doorzetten en Sven Deen na een lange aanval. Even later binnen 1 minuut 2 fouten aan de zijde van Nieuweboer en 2 doelpunten van Pellor. Nieuweboer herpakte en halverwege de 2e helft een combinatie opgezet door Thijs Schouten en na de kaats van Tim Neuvel doeltreffend afgerond.

Nadat Lex Bakker de score verder had uitgebreid, wisselde Pellor de keeper voor een 5e veldspeler. Eerst werd een aanval via Sven Deen en Thijs Schouten door Tim Neuvel op de paal geschoten. De terug gekaatste bal hakte Tim op fraaie wijze in het doel. In de laatste minuut bepaalde Sven Deen met een stift vanaf de middenlijn de eindstand op 3-8.

Op de terugweg uit Den Helder werd bekend dat de zowel nummer 3, Alkmaarse Boys, en even later de koploper, Team Alkmaar, hun thuiswedstrijden hadden verloren. Hierdoor staan Nieuweboer en Team Alkmaar met 10 verliespunten op de 1e plaats. Alkmaars Boys volgt op 5 punten. Komende vrijdag speelt Nieuweboer thuis om 21.05 de laatste wedstrijd van de 2e periode tegen FC De Ark uit Anne Paulowna. Bij een ruime overwinning kan de 2e periode ook voor Nieuweboer zijn.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook