19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 07:34
Medemblik Actueel.

Simon Schouten wint wederom de eerste natuurijs-marathon

HAAKSBERGEN – Simon Schouten heeft in Haaksbergen de eerste schaatsmarathon van deze winter op natuurijs gewonnen. Na honderd ronden was de 28-jarige rijder uit Andijk van Royal A-ware de sterkste in de eindsprint van een kopgroep van tien man. Zijn ploeggenoot Arjan Stroetinga eindigde als tweede en Casper de Gier werd derde, meldt NH Sport.

“Het was jammer dat lang niet iedereen hier was, maar het was zeker een pittige race”, liet Schouten weten bij de NOS. “Ik heb veel kopwerk moeten doen en veel gaten moeten dichtrijden. Het was daardoor moeilijk om mijn energie goed te verdelen. Ik was niet onze sprintkaart voor de finale, maar toen De Gier wegsprong moest ik er wel achteraan. En dan win je ook nog.”

Schouten won de afgelopen twee winters de eerste marathon op natuurijs eveneens, vorig seizoen in Haaksbergen en twee jaar geleden in Noordlaren.

Vorig jaar sleepte ook Simons zus Irene goud in de wacht in Haaksbergen, maar dan bij de vrouwen. Zij kan er dit jaar helaas niet bij zijn omdat ze aan het fietsen is op Tenerife. “Die zal wel flink balen”, aldus haar broer. Bij de vrouwen won Rixt Meijer dit jaar.

Weissensee
Lang niet alle erkende marathonrijders, onder wie de gevreesde Gary Hekman (AB Vakwerk), waren in Haaksbergen van de partij. Een deel van het peloton was eerder al naar Oostenrijk gereisd waar de komende week op de Weissensee vier grote wedstrijden op het programma staan, waaronder de Open NK (zaterdag) en de Alternatieve Elfstedentocht (30 januari).

Schouten vertrok maandagavond laat ook nog naar de Weissensee. Eigenlijk zou hij eerder op de maandag al naar Oostenrijk vertrekken.

Voor de race sprak verslaggeefster Daphne Jaccobson met Simon Schouten bij hem thuis in Andijk

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?