Medemblik Actueel.

Wie heeft er een mooie kippenren voor Gerard en Frans.. (Foto aangeleverd)
Flora en fauna

Gerard en Frans zoeken chickies

MIDWOUD – Het is schering en inslag met het dumpen van hanen in de regio. Een nare manier om van een dier af te komen. Als ze niet tijdig worden gevonden, dan is de kans groot dat ze het niet overleven. Vaak worden ze gepakt door loslopende honden of een vos.

In de opvang zitten haantjes Gerard en Frans. Waarschijnlijk gedumpt met een ‘broertje’. In eerste instantie liepen er drie haantjes op een avond bij de rioolzuivering op de Flevoweg in Wieringerwerf. Twee lieten zich vangen, maar de derde is niet gevonden en nadien niet meer gesignaleerd. Gerard en Frans hebben geluk en wachten in de dierenopvang op een nieuwe plek. Zij zijn niet de enige haantjes, inmiddels zitten er meer niet gewenste loopvogels.

Wie meer wil weten of kennismaken, kan bellen naar 0224-551818 of kom tijdens bezoektijden langs in DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn. Kijk voor meer informatie op www.dierenasiel-schagen.nl.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X