Foto (f)luisterboot Wilskracht: Toos Brink

IVN – Vaderdagvaartocht en naar de boer

REGIONIEUWS – Open dag op de biologische schapenboerderij in Lutjebroek. ‘Lekker naar de boer’ tijdens de Landelijke biologische boerderijdag op zondag 19 juni. Iedereen is van 11.00 – 17.00 uur welkom op de ‘Schapenstreek’ waar ruim 200 melkschapen worden gehouden. Tussen 11.00 – 12.00 uur gaat Mark van Alderwegen schapen scheren, ook kunnen bezoekers kijken of helpen bij het vilten van wol. Het proces van schapenkaas en -ijs maken wordt uitgelegd.

Een mooie gelegenheid om biologische producten te proeven of te kopen. De schapenboerderij is gelegen aan De Gouw 57a, 1614 MB Lutjebroek, per auto te bereiken via de Kadijkweg: zie www.lekkernaardeboer.nl Let op! Dit deel van de Gouw is eenrichtingsverkeer (oost-west) voor auto’s.

IVN vaartocht
Vanaf 13.00 uur kunnen bezoekers van de ‘Schapenstreek’ instappen bij de steiger van de boerderij, maximaal 28 volwassenen en kinderen. Tijdens de vaartocht door De Weelen vertelt IVN-gids Siep Konijn over de specifieke waterplanten en -dieren. Het oorspronkelijke landschap van vóór de ingrijpende ruilverkaveling in de jaren ’70 is goed te herkennen. Extra aandacht krijgen het slotenpatroon, de oude akkers, het waterpeil van de Lutjebroeker Weel en de nieuwe waterberging.

Kosten € 2,50 per persoon en € 1,00 per kind. Voor een goed verloop is opgave noodzakelijk bij schipper Gé Kenter 06 557 330 77 of g.m.kenter@ivn-westfriesland.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.