Medemblik Actueel.

Archieffoto.
Schaatsen & skeeleren

Medemblikse marathonschaatsers eindigen in de middenmoot

MEDEMBLIK – Tijdens de 11e KPN Marathon Cup bij de mannen wisten de schaatsers uit de gemeente Medemblik zich niet bij de eerste tien te schaatsen. Bart Mol uit Wognum zag zich terug op plaats nr. 17.

Kanshebber voor de overwinning Simon Schouten kwam deze keer niet verder dan de 20e plaats, voor Sjaak Schipper uit Medemblik, broer Kay Schipper maakte de 125 ronden niet vol en stapte na 50 ronden van het ijs.

De wedstrijd werd gewonnen door Gary Hekman die de sprint wist te winnen voor Evert Hoolwerf die als tweede eindigde en Sjoerd Den Hertog die als derde over de streep kwam maar wel leider blijft in het voorlopige tussenklassement.

De wedstrijd werd halverwege tijdelijk stilgelegd vanwege een valpartij waar Bart de Vries slachtoffer van werd, hij moest worden afgevoerd met een schouder die uit de kom was geschoten. Na de herstart probeerde Mats Stoltenberg een ronde voorsprong te nemen maar de halve baan voorsprong die het groepje had genomen werd teniet gedaan door Simon Schouten die het gat in zijn eentje dichtreed. Helaas voor Schouten was er niemand van zijn team bij machte om de sterk sprintende Hekman van de overwinning af te houden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook