Medemblik Actueel.

Connexxion
Bedrijven

Connexxion stapt over op kleinere bussen

REGIO – Connexxion gaat van de 160 bussen die nu in Noord-Holland Noord rijden vervangen voor bussen die een stuk minder passagiers kunnen meenemen. De electrische bussen worden vanaf april fasegewijs ingevoerd meldt het NHD.

De toekomstige inzet van de bussen leiden bij zowel de chauffeurs als bij passagiers tot onrust omdat er bij de vertrekhaltes voor een stoelendans wordt gevreesd als het aantal belangstellenden groter is dan de negentien beschikbare plaatsen. ,,En daarnaast vindt geen chauffeur het leuk om onderweg een halte voorbij te rijden omdat de bus volzit, terwijl er wél passagiers staan te wachten’’, aldus een van de bestuurders van de bus in Hoorn.

De huidige bussen kunnen 43 passagiers vervoeren, de nieuwe maar 19 passagiers en omdat staan in de bus verboden is zal het dringen geblazen worden bij de bushaltes wie wel en niet mee kan/mag.Connexxion denkt zelf dat het wel mee zal vallen dat er mensen niet mee kunnen, maar helemaal uitsluiten doet Connexxion het niet.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook