13.5 C
Medemblik
27 mei 2020 05:40
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – hallo Koning Winter.

MEDEMBLIK – Vanaf vandaag gaan wij een periode tegemoet van echt winterweer met dinsdag zelfs kans op sneeuw. Vandaag loopt de middagtemperatuur op naar de 3 graden boven nul en daalt in de nacht naar zondag tot een graad of 2 onder het vriespunt maar boven open veld kan dit gemakkelijk nog enkele graden lager zijn. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuidoosten.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Zondag lijkt een uitgesproken zonnige dag te gaan worden. Overdag ligt de temperatuur rond de 3 graden in de nacht naar maandag dalend tot een graad of 2 onder het vriespunt. De wind draait verder door naar het oosten en voert koudere lucht met zich mee.

Maandag is een vreemde eend in de bijt, de wind draait dan eventjes naar het zuidwesten waardoor de temperatuur overdag weer ruim boven het vriespunt komt te liggen. Vanaf dinsdag gaat Koning Winter zich echt doen laten gelden. Vanuit het zuiden/zuidwesten komt een front met neerslag onze kant op en dat zal in de vorm van (natte) sneeuw zijn. De middagtemperatuur ligt overdag rond de 3 graden maar tijdens een sneeuwbui daalt dit tot rond het vriespunt.

Na dinsdag daalt de temperatuur nog verder tot rond het vriespunt overdag en rond de -4 in de nachten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook