Weerbericht Medemblik – De lente is in aantocht

MEDEMBLIK – Het zit erop wat de winter voor het eerste helft van dit jaar betreft. Vandaag is de laatste dag dat de temperatuur zowel overdag als in de nacht nog onder het vriespunt zal liggen, -1 overdag en in de nacht naar zondag -2 graden. De wind is nog vrij krachtig, 5Bft, en waait uit het oosten. Er is meer bewolking dan de dagen hiervoor en uit deze bewolking kan een enkel vlokje sneeuw vallen maar veel zal het niet zijn.

Zondag wordt het voorjaar, overdag loopt de temperatuur al op naar de 5 á 6 graden bij een matige wind uit het oosten tot zuidoosten, uit de aanwezige bewolking kan een spatje neerslag gaan vallen waardoor de kans op gladheid toeneemt. In de nacht naar maandag vriest het nog een graadje of 2 maar dat is dan ook direct de laatste nacht met nachtvorst.

Vanaf maandag liggen de middagtemperaturen rond de 8 á 9 graden, en de nacht temperaturen komen ook niet meer in de buurt van het vriespunt met 2 á 3 graden. De wind draait naar het zuiden tot zuidwesten en voert meer bewolking aan maar de zon zullen wij ook nog vrij regelmatig te zien krijgen.

Reageren via facebook