Reddingsactie Leeuw Simba in stroomversnelling gekomen

ANNA PAULOWNA – De reddingsactie van leeuw Simba lijkt in een stroomversnelling te komen. Het sterk vermagerde en angstige dier werd door Nederlanders op een markt in Bagdad gevonden, en inmiddels zet iedereen zich in om Simba zo snel mogelijk naar Stichting Leeuw in Anna Paulowna te laten komen.

Robert Kruijff van de leeuwenopvang is blij om te merken hoeveel werk er op dit moment wordt verzet. Simba is door de Iraakse autoriteiten in beslag genomen en naar een plek gebracht waar hij goed wordt verzorgd. “De Iraakse autoriteiten hebben ingegrepen, want dat heeft een positief effect op hoe ze daar met dieren omgaan. Allerlei instanties in Irak en Nederland werken samen, allemaal om een leeuw te redden. Ik vind het een prachtig mooi proces dat er gaande is.”

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: Stichting Leeuw” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

Normaal gesproken duurt het drie tot vier maanden voor alle papierhandel is geregeld, maar van hoger hand en vanuit beide kampen is nu toegezegd dat het versneld gaat gebeuren. “Toch willen ze het alsnog grondig doen, dus ik moet rekening houden met zes tot acht weken.”

Als Simba in Nederland arriveert gaat hij eerst in quarantaine. Mensen die de leeuw willen zien, moeten dus nog even geduld hebben.

Crowdfunding
Om geld in te zamelen voor de reddingsactie van Simba, werd een crowdfunding gestart. Inmiddels staat de teller op ruim 10.000 euro.

[signoff]

Reageren via facebook