Medemblik Actueel.

Politiek

D66 start in 2019 met een grotere afdeling in Westfriesland

Schakel nachtmodus in

WESTRIESLAND – De afdelingen D66 Hoorn en D66 West-Friesland zijn gefuseerd tot één afdeling D66 West-Friesland. De nieuwe afdeling is actief in de Westfriese gemeenten Enkhuizen, Drechterland, Stede Broec, Medemblik, Hoorn, Opmeer en Koggenland. De leden van D66 in de regio kozen vorig jaar voor het samengaan van de afdelingen.

“De grotere afdeling bundelt expertise en kennis om de D66-fracties in Enkhuizen, Medemblik en Hoorn en de leden beter te kunnen ondersteunen, maar ook om nieuwe initiatieven te ontplooien”, aldus Hendrik Fongers, interim-voorzitter van de nieuwe afdeling “we willen in alle gemeenten graag dichter bij de burger komen te staan maar ook over gemeentegrenzen heen denken.”

De afdeling D66 West-Friesland gaat enthousiast van start met de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Europees Parlement. Fongers: “Wij vinden het erg belangrijk dat onze regio, die zoveel kwaliteiten herbergt, sterk in beeld komt en vertegenwoordigt wordt in de provincie maar zeker ook in Europa”

Op woensdag 16 januari is de eerste Algemene Ledenvergadering van de nieuwe afdeling. Dan wordt door de leden een nieuw bestuur gekozen en de nieuwe plannen voor komende jaar besproken. Aansluitend is er een nieuwsjaarsborrel voor leden en andere geïnteresseerden waar ook de nieuwe afdeling gevierd wordt.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X