Weerbericht Medemblik – Zwaar bewolkt gedurende de dag.

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met veel bewolking waar vanochtend en een groot deel van de middag wat neerslag uit gaat vallen. Tegen het einde van de middag is er nog kans op wat opklaringen. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden bij een matige soms vrij krachtig wind uit het westen/noordwesten. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 6 graden.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Zondag kan nog wel eens een vrij onstuimige natte dag gaan worden. De wind trekt fors aan, zeker boven het open water en boven open velden en er vallen enkele regenbuien. Overdag loopt de temperatuur op naar 10 graden en daalt in de nacht naar maandag naar 7 graden.

Maandag, dinsdag en woensdag zijn dagen met nog steeds vrij hoge temperaturen voor de tijd van het jaar maar daarna lijkt er een kentering te komen wat de temperatuur betreft. De wind gaat draaien en via de noordoosthoek naar het oosten/zuidoosten en dat houdt in aanvoer van flink koudere lucht. Tegen het einde van de aankomende week liggen de temperaturen op een normaal niveau voor begin januari, overdag zo rond de 4 graden en in de nachten rond het vriespunt.

[signoff]

Reageren via facebook