IJsclub Radboud wil noodkantine VVW

MEDEMBLIK – De huidige kantine van IJsclub Radboud in Medemblik is in een dusdanige staat dat opknappen te kostbaar gaat worden en dus vervangen moet worden. De IJsclub heeft nu haar oog laten vallen op de noodkantine van voetbalvereniging VVW in Wervershoof.

De club uit Wervershoof moest met spoed een noodkantine hebben omdat hun vrijwel nieuwe kantine door een felle brand volledig werd verwoest. Piet Schipper vertelt dat de huidige kantine er al vele jaren staat en dat de bar in de huidige kantine toch wel het middelpunt is van de kantine maar dat de kantine niet meer voldoet aan de huidige eisen, zoals gehandicaptenvoorzieningen en de diverse energiebesparende aanpassingen. En juist vandaag heeft VVW haar splinternieuwe kantine geopend waardoor de noodkantine niet meer nodig is.

Koppelbare units

De noodkantine van VVW bestaat uit meerdere koppelbare units. Dit gebouw komt nu vrij, omdat de nieuwbouw van de accommodatie van VVW is afgerond. “Aan IJsclub Radboud en Radboud Inline Skating is de gelegenheid geboden, om deze zeer goed geïsoleerde units, geheel voorzien van elektra, cv en met complete inventaris te kopen, meldt Rodi Media/Medemblikker Courant.

Omdat Radboud zelf niet beschikt over financiële middelen, ging het bestuur van Radboud Inline-skating op zoek naar financiers. Enkele ondernemers hebben zich al garant gesteld voor de aankoop van de ‘noodkantine’ van VVW. De Rabobank heeft aan de beide verenigingen IJsclub en Inline Skating elk 5.000 euro ter beschikking gesteld voor dit doel. Ook bij de gemeente Medemblik ligt een verzoek tot financiering. Als de financiering rond komt, komt er een einde aan de oude kantine. Deze wordt dan gesloopt en vervangen door het gebouw wat wij van VVW willen overnemen.”

[signoff]

Reageren via facebook