27.3 C
Medemblik
8 augustus 2020 22:40
Medemblik Actueel.

Stockfoto

Sebastiaan Redeker in top 10 van beste biertappers van Nederland

HAUWERT – Tijdens de afgelopen Horecava in de RAI in Amsterdam werd er ook gestreden om de beste biertapper van Nederland. Onder de deelnemers ook Sebastiaan Redeker, de biertapper van Café de Werf in Hauwert.

Sebastiaan Redeker wist zich via de regionale voorrondes te plaatsen voor de finale en moest met 63 andere biertappers uitmaken wie de beste ‘biertapper’ van Nederland zou gaan worden.

Winnen deed Sebastiaan Redeker niet maar met een prachtige 10e plaats toch een prestatie om trots op te zijn. Winnaar werd John Meijerink van Paviljoen Lutterstrand in De Lutte en mag zich het hele jaar de beste biertapper van Nederland noemen.

Erwin Storm, voorzitter van de Stichting Tapwedstrijden.nl: “In de Nederlandse horeca wordt het beste biertje getapt. Want het gaat niet alleen om het biertje zelf, maar ook om passie voor het vak, om het serveren en vooral om het contact met de gast. Ik heb tijdens de finale gezien hoeveel vakmannen en –vrouwen er in onze branche zijn. En hoe serieus zij het tappen van een goed biertje nemen. Ik ben vandaag extra trots op de horeca.

De stichting Tapwedstrijden.nl organiseert de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in samenwerking met de vier grote Nederlandse brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava. Informatie over de tapwedstrijden, zoals de wedstrijdregels, wedstrijdprotocol en de specifieke onderdelen waarop de vakjury de finalisten heeft beoordeeld: www.tapwedstrijden.nl

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen 2019:

  1. John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte in 06:43 met 160 punten  
  2. Amber Ott van Zuyver samen eten & drinken in Soest in 06:15 met 159 punten
  3. Koen Wilmes van Biertaverne de Gouverneur in Maastricht in 07:27 met 159 punten
  4. Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Lemmer in 06:00 met 158 punten
  5. Giulio Severijnen van Café Biessels in Nijmegen in 07:27 met 158 punten
  6. Ivo Smeets van Pieke Potloed in Maastricht in 07:28 met 156 punten
  7. Melvin Baak van DITTIS Sunsea in Wijk aan Zee in 09:00 met 156 punten
  8. Lisanne Hofland van De Liefhebbers aan Zee in Wijk aan Zee in 09:03 met 153 punten
  9. Erik van der Kolk van Eetcafé Buurman & Buurman in Wageningen in 05:52 met 150 punten
  10. Sebastiaan Redeker van Café de Werf in Hauwert in 05:01 met 143 punten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?