Medemblik Actueel.

Live: Afperser Medemblikse Nikki Lee voor de rechter

MEDEMBLIK – Het is een spannende dag voor Nikki Lee Janssen. Vandaag staat Ricardo van der S. , de man die een pikant filmpje van de Medemblikse op Dumpert heeft gezet, voor de rechter. NH Nieuws volgt de rechtszaak op de voet.

Het is al bijna twee jaar geleden dat Nikkie Lee plotseling werd afgeperst. Een onbekende dreigde een pikant filmpje online te plaatsen als ze niet snel 6.500 euro zou betalen. De Noord-Hollandse probeerde het tegen te houden, maar dat lukte niet. De afperser bleek haar Dropbox-account te hebben gehackt, en zette de intieme video – die eigenlijk alleen voor Nikkies vriend bestemd was – online.

Afgelopen voorjaar werd de toen 25-jarige Ricardo van der S. aangehouden op verdenking van het hacken en verspreiden van de intieme video van Nikkie Lee. Ook wordt hij verdacht van phishing-praktijken en het hacken van klantaccounts van webwinkels.

Volg hier de tweets van onze verslaggever Marieke Pijlman die bij de zaak aanwezig is:

Reageren via facebook