Waarom moest Dimitri(26) uit Hoorn dood, verdachte Jama A. morgen voor de rechter

HOORN – Dat is de vraag die bij velen door het hoofd spookt, waarom moest de 26-jarige gehandicapte Dimitri dood. Wat is het motief van Jama A. uit de gemeente Medemblik om hem te vermoorden en in een sloot in Nibbixwoud achter te laten.

Onderzoek wees uit dat de man door geweld om het leven was gekomen en al snel kwam met op het spoor van Jama A. .  Jama A. is een bekende van justitie en heeft al een hele leven van geweldsdelicten achter zicht.

Tijdens de zitting van afgelopen 16 november 2020 ontkende Jama A. dat hij Dimitri om het leven heeft gebracht. ,,Het slaat nergens op wat de officier van justitie zegt. Ik heb het niet gedaan”, zei A. boos aan het einde van de niet inhoudelijke zitting.

Duidelijk is dat de verdachte en het slachtoffer in de nacht van 8 augustus samen op pad waren in Hoorn. Ze reden op de scootmobiel van de 26-jarige man uit Hoorn. A. heeft dat ook toegegeven. Op een gegeven moment ontstond er ruzie tussen Dimitri en een andere man. A. kwam volgens zijn advocaat Niek Hendriksen tussenbeide. Getuigen hebben dat ook bevestigd. ,,En dan zou ik hem later hebben vermoord?”’, vroeg A. aan de rechtbank. ,,Dat slaat toch helemaal nergens op.” Wel zei de verdachte dat hij de bewuste nacht zwaar onder invloed van alcohol was geweest. ,,Maar ik weet nog donders goed wat er is gebeurd.”

De verdachte stelde dat Dimitri hem heeft afgezet bij het station van Hoorn en dat hij op zijn fiets naar Nibbixwoud is gereden. Het openbaar ministerie zette vraagtekens bij dat alibi, maar de officier zei dat de politie het verhaal van A. momenteel wel nagaat.

In de pro forma zitting van aankomende maandag in de rechtbank van Haarlem zal er nog geen recht worden gesproken maar enkel worden ingegaan op het verloop van het onderzoek. De inhoudelijke zaak zal pas later dit jaar worden gehouden. Het OM. zet in op moord omdat volgens het OM. Jamal A. Op 8 augustus 2020 Dimitri met een voorwerp bewusteloos heeft geslagen, hem daarna naar de waterkant heeft gesleept en in het water gegooid, met de dood tot gevolg..

Reageren via facebook