17 C
Medemblik
4 juli 2020 23:31
Medemblik Actueel.

100 dagen 100 chauffeurs campagne Simon Loos zeer succesvol

WOGNUM – Zonder transport staat alles stil… Iedereen kent de slogan en iedereen weet dat chauffeurs daarbij het allerbelangrijkste zijn. Door de flinke groei en het landelijke chauffeurstekort is Simon Loos hard op zoek naar nieuwe chauffeurs, en startte daarom de campagne #100dagen100chauffeurs met als doel om in 100 dagen 100 nieuwe chauffeurs aan te nemen.

HR manager Eric Stam: “Ervaren chauffeurs zijn steeds lastiger te krijgen, er is gewoon meer werk dan chauffeurs. Daarbij is onze grootste tak van sport Winkeldistributie, dat onterecht nog steeds niet zo’n goed imago heeft. Onze ervaring is juist dat distributiechauffeurs heel veel voordelen ervaren, bijvoorbeeld dat je ook parttime kunt werken, en je rooster van tevoren weet. Zeker voor chauffeurs met een gezin is dat ideaal om je kinderen te kunnen zien opgroeien.

Lees ook: Schoonmaakster,loodgieter,kok, het maakt niet uit, bij Simon Loos is iedereen welkom

182 nieuwe chauffeurs

Het werden er iets meer dan de 100 waar Simon Loos vanuit ging, in de 100 dagen dat de campagne liep hebben zich maar liefst 182 nieuwe chauffeurs aangemeld om bij Simon Loos aan de slag te gaan.  Het was op een gegeven moment zo druk dat zelfs de website onderuit ging, die kon alle aanmeldingen niet meer aan.  Om dat probleem op te vangen mochten belangstellenden zonder afspraak bij Simon Loos binnenlopen om te komen solliciteren. En ook dat bleek een groot succes, op een gegeven moment stonden er 40 sollicitanten voor de deur.

HR manager Eric Stam:”Het succes is vooral te danken aan het feit dat echt iedereen mocht komen solliciteren, jong,oud, veel ervaring,geen ervaring, wel code 95, geen code 95, iedereen is welkom omdat wij een interne opleiding hebben en gebruik maken van eigen chauffeurcoaches.

Actie loopt gewoon door

De #100dagen100chauffeurs actie gaat gewoon door, Simon Loos heeft nog steeds een tekort aan chauffeurs en logistiek personeel, vooral in het zuiden van het land krijgt het bedrijf de vacatures maar moeilijk gevuld en gaat men daar ook wekelijkse inloopsollicitaties organiseren.  Erick Stam denkt dat het niet zo positieve imago van winkeldistrubutie deels schuldig is aan het moeilijk kunnen vullen van de open plekken.

Reageren via facebook