Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkt
Gerechten

Kabeljauw met courgette en feta

Kabeljauw met courgette en feta

Kabeljauw met courgette en feta Kabeljauw met courgette en feta Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 360 Calorieën 16 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

600 g kabeljauwfilets
2 el citroensap
2 el bloem
2 vleestomaten
4 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 courgettes (in blokjes)
1 el tijm
100 ml witte wijn
100 g feta (verkruimeld)

Instructies

Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Wrijf de visfilets in met citroensap en bestrooi met zout, peper en bloem. Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water. Pel ze en verdeel de tomaten in blokjes. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kabeljauw circa 2 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, tijm en witte wijn toe en laat iets inkoken. Serveer de kabeljauw met het groentemengsel en bestrooi met de feta.

Reageer op dit onderwerp