Menu van de dag – Bloemkoolpasta met gehaktballetjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 1 zakje kruidenmix Bretons gehakt
- 1 bloemkool
- 200 g geroosterde rode paprika (pot)
- 1 blik blokjes tomaat (à 400 g)
- 3 el olijfolie
- 400 g macaroni
Instructions
- Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix en draai er kleine balletjes van.
- Maak de bloemkool schoon en verdeel in gelijke roosjes.
- Spoel de paprika’s met koud water af.
- Pureer de paprika’s en de tomaatblokjes in een keukenmachine.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
- Voeg de paprikasaus en 1½ dl water toe.
- Laat de balletjes 8-10 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de bloemkool in 8-12 minuten gaar.
- Kook intussen de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de macaroni en de bloemkool af.
- Roer de saus en de bloemkool door de macaroni.
- Verdeel de bloemkoolpasta over 4 borden.
Reageer