Medemblikse Lianne maakt Adalyn compleet

2019 wordt hét jaar voor nieuwe meidengroep

MEDEMBLIK – Adalyn. De naam klinkt als een sprookje. Sarah, Corina en de Medemblikse Lianne Bakker beleven het sprookje. En die is zo echt als maar zijn kan. In januari verschijnt de eerste single van de meidengroep: Hold On. Geschreven door niemand minder dan Hans van Hemert, de geestelijk vader van ‘Luv’. Tijd voor een interview met deze getalenteerde dames.

Het eerste nummer ‘Hold on’ is geschreven door Hans van Hemert met tekst van Frederik Nelck. Hans is niet de minste in de popmuziek. Hij is de ‘geestelijk vader’ van de succesvolle meidengroep Luv. Ook drie mooie meiden die als een ware hitmachine furore maakten eind jaren ’70. Luv? Bij mensen beneden de 40 gaat er waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen. Met name zangeres Patty Brard is nog altijd bij een breed publiek bekend. Nummers zoals ‘Trojan Horse’ en ‘You’re the greatest lover’ werden grote hits.

Girls next door

Drie meiden en hitgevoelige liedjes, tot zover de vergelijking met Luv. Waar zij het naast hun catchy songs vooral moesten hebben van hun sexappeal, vaart Adalyn een andere koers. Andere tijden vragen om een andere aanpak. Zo draait het bij Adalyn vooral om authenticiteit. Sarah, Corina en Lianne zijn de girls next door wat hen extra toegankelijk maakt. Het zouden zomaar je vriendinnen kunnen zijn. Ook de liedjes die zij gaan brengen staan dichtbij. Liefhebbers van popmuziek kunnen zichzelf herkennen in zowel de muziek als de tekst.

Tekst gaat verder onder de foto

Van hart tot hart

‘’We willen dat ’t echt is met een hart”, vertelt Fredrik Nelck, het brein achter de groep. “Het zijn echte meiden die vrolijke muziek maken voor een breed publiek. Van hart tot hart. Als we dat bereiken is onze missie geslaagd.”

Een nobel streven dat ook weer reflecteert in de naam ‘Adalyn’ wat nobel en vriendelijk betekent. Sarah: “Het is fijn om gewoon onszelf te kunnen zijn en geen kunstje te hoeven opvoeren.”

Kunstjes doen ze zeker niet. Er zitten drie heel verschillende, unieke meiden voor me. Zowel hun persoonlijkheden als hun stemmen vullen elkaar goed aan. Heel verschillend is ook hun achtergrond. Hun liefde voor muziek en de droom daarmee door te breken, bracht hen samen.

Jong en ervaren

Zo’n 1,5 jaar geleden deden Sarah Djouad (24) en Corina Lascher (25) auditie voor een nieuw te formeren meidengroep. Beide hadden al behoorlijk ervaring op muziekgebied. Sarah uit Zoetermeer volgde de theaterschool en trad als jong meisje al veel op open podia op. Ze werkt bij een hotel, maar zingt daarnaast veel. Ook Corina uit Drachten zingt al zolang ze het zich herinnert. ‘Ik wilde al heel jong op zangles, maar moest eerst mijn zwemdiploma halen’, vertelt ze lachend. Op haar 12e volgde zij haar eerste zangles. Ze studeerde twee jaar aan het conservatorium, maar vond dat te theoretisch. Op de opleiding ‘Universal voice’ kon zij veel beter haar ei kwijt. Ze zat in diverse bands, leerde piano en gitaar spelen en geeft inmiddels ook zelf zangles.

Mank

Samen met nog een meisje werden Sarah en Corina uitgekozen. Het klikte goed en alles leek in kannen en kruiken. Ze zongen ‘Hold on’ in en stonden aan de vooravond van de opnames voor de videoclip toen het derde meisje afhaakte. Dat hadden ze niet zien aankomen. Een driepoot kan niet op twee benen staan, de groep liep mank. Wat nu?

Frederik: “Er viel opeens een gat. We moesten door, maar de groep was incompleet Ik ben als een gek gaan zoeken op het internet en deed een oproep via Facebook. Daar reageerde Lianne op.”

Lianne: “Ik was door bekenden getagd onder het bericht. Heb meteen wat filmpjes van mezelf ingestuurd en voor ik het wist stond ik op de filmset van de videoclip. Dat was best eng, maar het voelde meteen heel relaxed. Alsof we elkaar al jaren kenden.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Benjamin Lianne

De Medemblikse Lianne is met haar 19 jaar de benjamin van het stel. Ook zij heeft haar muzikale footprint al ruimschoots gezet. Vanaf haar 8e speelt ze piano. Achter de vleugel bij haar ouders thuis begeleidde zij al vriendinnen bij het zingen. Dan nam zij de 2e stem voor haar rekening. Op haar 12e ging ze op zangles en vanaf dat moment pakte zij elke kans die zich voordeed om op te treden. Pianotours, open podia, Lianne viel op en werd steeds vaker uitgenodigd. Haar toetreding tot Adalyn is een logisch vervolg.

Echt en puur

Frederik, die zich, net als Hans van Hemert, geestelijk vader mag noemen, is blij met ‘zijn’ meiden.”Ik koos voor echte, pure meiden met mooie stemmen. Het is ook belangrijk dat het klikt. De energie binnen de groep is zo goed. Ze komen alle drie uit warme gezinnen en dat voel je. Ook hier aan de keukentafel bij Liannes ouders voelen we ons heel erg welkom. Die sterke achterban is heel belangrijk. ”

Een stap tegelijk

De meiden bevinden zich in de stilte voor de storm. De videoclip is inmiddels gereed en het nummer wordt momenteel afgemixt. Eind januari 2019 is de lancering van ‘Hold On’. Een spannend moment, maar met zijn ervaring en goede contacten binnen de muziekindustrie weet Frederik welke wegen te bewandelen.

“We zetten één stap tegelijk, ik zou het natuurlijk geweldig vinden als Adalyn in het hart wordt gesloten door het Nederlandse publiek. En ja, dan later misschien ook de grens over.”

Samen op avontuur

Ondanks dat alles nieuw is, voelen de meiden zich als een vis in het muzikale water. Vooralsnog houden zij hun banen ernaast en geven de werkgevers hen alle ruimte voor dit avontuur. Een doorbraak lonkt in de verte.

Sarah: “Mijn droom is dat we kunnen doen waar we voor gemaakt zijn. Zingen op grote podia. Superleuk dat we samen dit avontuur aangaan.”

Corina: “Via muziek emoties overbrengen, daar word ik blij van. Hoe mooi is het als je dat dan ook full time mag gaan doen.”

Lianne: “Ik kan zo genieten van het samen je passie volgen. Ik deed tot nu toe veel alleen, maar met elkaar is het zo veel gezelliger.”

Dromen waarmaken

Moeder Ans Brakeboer schenkt ons nog een kop koffie in. Ze glundert van trots. “Prachtig toch om dit mee te maken. We steunen Lianne waar we kunnen en staan volledig achter Adalyn.  José Hoebee, een van de originele zangeressen van Luv, heeft de meiden van Adalyn al een persoonlijke videoboodschap gestuurd en de dames succes gewenst en dat vonden ze echt geweldig leuk en een enorme eer.”

Geïnspireerd ga ik de deur uit. Ik mocht een stukje van de eerste single horen en kreeg een glimp van de clip te zien. Voor het grote publiek blijft het nog even geheim. Het nummer gaat over vechten voor je doel en je idealen. Een nobel streven waar we alleen maar achter kunnen staan. Adalyn, zet ‘m op, beleef de magie en maak jullie dromen waar!

[signoff]

Reageren via facebook