Medemblik Actueel.

Het Kadetjespad ligt tussen het Coenplein in Twisk en de Broerdijk in Oostwoud. (Foto: GoogleMaps)
Het Kadetjespad ligt tussen het Coenplein in Twisk en de Broerdijk in Oostwoud. (Foto: GoogleMaps)
Medemblik

Medemblik is weer een straatnaam rijker

TWISK/OOSTWOUD – Omdat het wettelijk verplicht is om straatnamen binnen een gemeente een naam te geven en het fietspad tussen Twisk (Coenplein) en de Broerdijk in Oostwoud nog geen naam heeft hebben knappe koppen binnen de gemeente Medemblik de koppen bijelkaar gestoken om een pakkende naam te bedenken.

Kadetjespad

Dat is de naan die het tot nu toe naamloos fietspad heeft gekregen op advies van o.a. de historische verenigingen en de dorpsraden van Twisk en Oostwoud/Midwoud. De naam ‘Kadetjesland’ is niet zomaar gekozen, het is de naam van een bijzondere landschapsvorm die nog maar op enkele plaatsen bestaat. Het land lijkt net op een brood of kadetten. Het fietspad ligt langs een stuk land dat al ‘Kadettenland’ heet.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook