Medemblik Actueel.

Het Kadetjespad ligt tussen het Coenplein in Twisk en de Broerdijk in Oostwoud. (Foto: GoogleMaps)
Het Kadetjespad ligt tussen het Coenplein in Twisk en de Broerdijk in Oostwoud. (Foto: GoogleMaps)
Medemblik

Medemblik is weer een straatnaam rijker

TWISK/OOSTWOUD – Omdat het wettelijk verplicht is om straatnamen binnen een gemeente een naam te geven en het fietspad tussen Twisk (Coenplein) en de Broerdijk in Oostwoud nog geen naam heeft hebben knappe koppen binnen de gemeente Medemblik de koppen bijelkaar gestoken om een pakkende naam te bedenken.

Kadetjespad

Dat is de naan die het tot nu toe naamloos fietspad heeft gekregen op advies van o.a. de historische verenigingen en de dorpsraden van Twisk en Oostwoud/Midwoud. De naam ‘Kadetjesland’ is niet zomaar gekozen, het is de naam van een bijzondere landschapsvorm die nog maar op enkele plaatsen bestaat. Het land lijkt net op een brood of kadetten. Het fietspad ligt langs een stuk land dat al ‘Kadettenland’ heet.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp