Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – vanochtend nog een bui, vanmiddag opklaringen

MEDEMBLIK – Vandaag valt in de ochtend nog een enkele bui maar het gebied  met regen trekt al snel onze regio uit en gaat vanmiddag plaatsmaken voor opklaringen. De temperatuur loopt vanmiddag op tot een graad of 8 bij een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar donderdag  daalt het kwik weer naar een graad of 6.

Donderdag is een bewolkte dag en dan valt er regelmatig een bui, de temperatuur loopt op naar 8 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. Ook vrijdag is een natte dag, lokaal kan er dan tot 10mm aan regen gaan vallen. Met 11 graden is het ronduit warm voor de tijd van het jaar. De wind is vrij krachtig, soms even krachtig met vlagen hard en waait uit het zuidwesten.

Het weekend kent twee gezichten, zaterdag is er ruimte voor de zon maar er kan dan een enkel spatje regen vallen, met 9 graden is het ruim boven normaal warm voor de tijd van het jaar. Zondag vallen er weer buien en is het net zoals zaterdag 9 graden in de middag. De wind is op zaterdag vrij krachtig tot krachtig en waait uit het westen, op zondag draait de wind naar het zuidwesten en zwakt af naar matig.

Kijken wij even vooruit naar de kerstdagen dan zien wij dat op beide dagen de bewolking overheerst, het vrijwel droog blijft en met temperaturen van overdag rond de 8 graden en in de nachten rond de 5 graden kunnen we de ‘witte kerst’ wel op de buik schrijven.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook