[Update] – Terrein Nieuweweg 24B Wognum krijgt mogelijk ‘Polenhotel’

WOGNUM – Rijkswaterstaat heeft het terrein aan de Nieuweg 24B verkocht aan een projectontwikkelaar die plannen heeft om hier een ‘Polenhotel’ voor 70 arbeidsmigranten te bouwen. Het pand komt op het zelfde terrein te staan als waar nu ook de Ambulancepost staat.

Op de plek van de huidige kazerne komt een tijdelijk gebouw van twee woonlagen met 32 tweepersoons units. Het voormalige kantoorgebouw zal worden omgebouwd tot beheerderswoning voor twee personen met 2 kamers waar 2 arbeidsmigranten per kamer worden gehuisvest. De projectontwikkelaar heeft de bedoeling om het ‘Polenhotel’ voor een periode van 10 jaar te gaan gebruiken.

Het college van Medemblik komt met een positief standpunt richting de gemeenteraad  maar wel onder de voorwaarde dat wordt aangetoond dat er sprake is van een acceptabel woonklimaat, en dat het plan wordt uitgewerkt met aandacht voor een kwalititatieve uitstraling en is voorzien van een verantwoord erfinrichtingsplan.

Update:  De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord laat weten dat zij met grote verbazing dit bericht hebben gelezen en zijn met de gemeente Medemblik in contact getreden over de plannen van de gemeente Medemblik.  De ambulancepost is niet van Rijkswaterstaat, de verkopende partij, maar van de Veiligheidsrregio en blijft gewoon als ambulancepost bestaan.

Zodra er meer duidelijkheid is zullen wij het bericht updaten.

De gemeenteraad gaat zich er begin 2019 overbuigen of deze plannen haalbaar zijn.

[signoff]

Reageren via facebook