15.6 C
Medemblik
5 augustus 2020 10:28
Medemblik Actueel.

Medemblik laat inwoners meedenken over beheer en beleving Openbaar Groen

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik laat de rekenkamercommissie een onderzoek uitvoeren naar het beheer en de beleving van het openbaar groen in de gemeente Medemblik. Samen met de inwoners van de gemeente Medemblik wil de rekencommissie dit gaan uitvoeren.

Zo wil de gemeente weten hoe de inwoners het openbaar groen in de omgeving ervaren zodat de rekencommissie deze ervaringen kan meenemen in hun conclusies en zo aanbevelingen doen richting het gemeentebestuur van Medemblik.

Online onderzoek
Om een beeld te krijgen van de meningen en ervaringen van inwoners van de gemeente Medemblik is een online onderzoek opgezet. Dit deel van het onderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau I&O Research uit Amsterdam.

Het onderzoek gaat over de directe leefomgeving. Inwoners kunnen in het onderzoek aangeven wat zij belangrijk en acceptabel vinden: over bijvoorbeeld het snoeien van bomen en struiken in hun straat, de aanpak van zwerfvuil of het maaien van grasveldjes en bermen. Inzicht in de beleving van inwoners is van belang voor de gemeente om keuzes te maken over toekomstig onderhoud van het openbaar groen in Medemblik.

Inwoners kunnen meedoen
Een gedeelte van de inwoners van de gemeente Medemblik wordt rechtstreeks benaderd om mee te doen. Via een steekproef uit de basisadministratie zijn 1500 adressen geselecteerd, verspreid over de hele gemeente. De bewoners van deze adressen ontvangen binnenkort een schriftelijke uitnodiging om mee te werken aan het onderzoek.

Ook inwoners van Medemblik die deze brief niet hebben ontvangen zijn welkom mee te doen aan het online onderzoek. Zij kunnen deelnemen door rechtstreeks naar onze website www.startvragenlijst.nl/openbaargroen  te gaan. Daar staat een link naar de vragenlijst. Deze vragenlijst kan worden ingevuld tot en met 09 oktober 2016.

De ingevulde vragenlijsten zullen anoniem worden behandeld; bij de verwerking van de resultaten is het niet mogelijk een koppeling te maken met een specifiek woonadres. Uw medewerking aan dit onderzoek wordt zeer op prijs gesteld!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?