Menu van de dag – Hollandse rode kool met rundersaucijsjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 700 g (gesneden) rode kool
- 100 g gedroogde pruimen
- 1 kaneelstokje (of 1 el kaneel)
- 2 kruidnagels
- 2 dl appelsap
- 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
- 2 uien
- 50 g boter
- 400 g rundersaucijsjes
- 1-1½ el mosterd
Instructions
- Breng de rode kool met de pruimen, het kaneelstokje, de kruidnagels en 1 dl appelsap aan de kook.
- Laat met het deksel op de pan in ca. 30 minuten gaar stoven.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Snijd ondertussen de aardappelen in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes met de uien in 8-10 minuten rondom goudbruin.
- Haal de saucijsjes uit de pan en houd ze warm.
- Zet de koekenpan (met de uien) terug op het vuur, voeg de rest van het appelsap toe en laat het 3 minuten flink doorkoken.
- Voeg al roerende de mosterd toe en laat een beetje inkoken.
- Doe de saucijsjes terug in de pan.
- Giet de aardappelen af.
- Verdeel de rode kool over 4 borden, schep de saucijsjes met de uienjus erbij en server de gekookte aardappelen erbij.
Serving size: 4 Calories: 133 kcal Fat: 11g Carbohydrates: 1g Protein: 7g
Reageer