Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – buien en veel wind

MEDEMBLIK – Vanochtend is het nat en onstuimig. Vanuit het westen trekken talrijke buien over het land en daarbij is het overwegend bewolkt. De westenwind is vrij krachtig tot krachtig (5-6 Bft.) in het binnenland en hard tot stormachtig (7-8 Bft.) in de kustgebieden en op de Wadden. Aan de kust is kans op windstoten van 75 tot 85 km/uur. In het binnenland haalt de wind uit naar 55-70 km/uur.

Vanmiddag is het tijdelijk wat droger en komen vooral in de oostelijke helft enkele buien voor. Ook neemt de wind geleidelijk in kracht af naar vrij krachtig tot hard. Het weerbeeld bestaat uit flink wat stapelwolken met tussendoor zonnige momenten. In het westelijk kustgebied is het zonniger.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Met een middagtemperatuur van 9 graden in het noordoosten tot 11 in het zuidwesten is het vier graden warmer dan normaal. Vanwege de stevige wind voelt het een paar graden kouder aan. Aan het eind van de middag neemt vanuit het zuidwesten de buienkans opnieuw toe.

Vanavond en komende nacht is het onstuimig en trekken stevige buien over het land. Daarbij is kans op hagel, onweer en aan de kust zware windstoten van 80-90 km/uur. De felste buien vallen in de avond en kunnen ook in het binnenland gepaard gaan met zware windstoten van 75 km/uur. Met een temperatuur van 7-10 graden is het zacht.

Ook morgen is het onstuimig met buien. Er zijn flink wat stapelwolken, maar tussendoor kan het even zonnig zijn. Het kwik stijg naar circa 9 graden. De vlagerige noordwestenwind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden.

Maandag blijft de noordwestenwind buien naar ons land voeren. Tussen de buien door klaart het flink op en schijnt de zon fel. Liefhebbers van regenbogen zullen op hun wenken bediend worden. Met maxima van een graad of 8 is het iets minder zacht dan de voorgaande dagen.

De dagen daarna komt Nederland in rustiger vaarwater terecht. De wind neemt in kracht af en het blijft overwegend droog. De zon is vaak van de partij. Dinsdag is het nog 6-9 graden, maar woensdag en donderdag weet koudere lucht ons land te vinden. Met maxima van 3-5 graden is het zelfs iets kouder dan de normaal van 5-7 graden. In de nachten kan het op veel plaatsen licht vriezen. Daarna lijkt het opnieuw een paar graden zachter en wisselvallig te worden. (weeronline)

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Reageren via facebook