12.4 C
Medemblik
15 juli 2020 03:09
Medemblik Actueel.

Het omkaderd gebied moet straks ruimte bieden aan 160 nieuwbouwwoningen
Het omkaderd gebied moet straks ruimte bieden aan 200 nieuwbouwwoningen

Medemblik wil bouw van 160 nieuwbouwwoningen op de ‘Weeshuisgronden’

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik en het college wil haast gaan maken met de ontwikkeling van de Weeshuisgronden aan de westrand van Medemblik. In 2019 moeten de plannen worden gemaakt en zodra het DEK-terrein gereed is zal de gemeente in gesprek gaan met projectontwikkelaars Zeeman Vastgoed en BPD die een deel van de Weeshuisgronden in hun bezit hebben. De gemeente bezit de rest van de gronden.

Medemblik gaat beginnen met het opstellen van een kaderstellende notitie waarvoor een projectgroep zal worden geformeerd die bestaat uit medewerkers van de gemeente Medemblik. Deze werkgroep richt zich vooral op het vastleggen van de kaders waarbinnen de ontwikkeling zal plaatsvinden zoals op juridisch gebied,duurzaamheid (lees gasloosbouwen), ruimtelijk, participatie en het tijdpad waar binnen alles gerealiseerd moet zijn.

In de woonvisie die is opgesteld gaat met uit van 2 fases. Fase 1:  bouw van 80 woningen in de periode 2021 – 2025 en fase 2: bouw van 80 woningen in de periode 2025 – 2030.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?