12.5 C
Medemblik
4 augustus 2020 04:59
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – Bewolkt, grijs en druilerig

MEDEMBLIK – De periode van lage temperaturen en aanhoudende droogte houden wij nu even tijdelijk achterons. De wind is in afgelopen nacht gedraaid naar het zuiden en warmere lucht is onze regio binnengekomen wat goed te merken was, werd het woensdagmiddag 6 graden, de temperatuur liep woensdagnacht op naar bijna 10 graden.

Vandaag overdag loopt de temperatuur op naar 11 graden en valt er soms wat regen uit de vrijwel gesloten bewolking, veel ruimte is er dus niet voor de zon om te schijnen. De wind is vrij krachtig, 5Bft. en waait uit het zuiden tot zuidwesten, en daalt in de nacht naar vrijdag vrijwel niet door de aanwezigheid van deze bewolking.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Vrijdag is er wat meer ruimte voor de zon maar ook dan overheerst nog steeds de bewolking, wel is het vrijwel droog en staat er ook wat minder wind die is gedraaid naar het westen/zuidwesten. Met 11 graden is het vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Nat en grijs weekend

Het weekend verloopt vrij nat met veel wind en vrijwel geen zon, zaterdag staat er zelfs een krachtige wind uit het zuidwesten en vallen er enkele buien. De middagtemperatuur blijft steken op 8 graden en in de nacht naar zondag daalt deze ook niet.

Zondag is een gure dag, er valt lokaal 9 á 10mm regen, de middagtemperatuur loopt op naar 12 á 13 graden en er staat een vrij krachtige tot krachtige maar boven het open veld en water een harde wind uit het zuidwesten.

Na het weekend blijven wij te maken houden met een wind die uit het zuidwesten blijft waaien, warme maar ook vrij vochtige lucht aanvoert en een middagtemperatuur schommelend rond de 10 graden overdag en 6 graden in de nachten.

Voor meer weer kijkt u op de website van ons weerstation

Tips? Whatsapp ons op 06-22283965 of mail ons op redactie@medemblikactueel.nl

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?