16.5 C
Medemblik
27 mei 2020 21:14
Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock

Weerbericht Medemblik: Guur, later regen en natte sneeuw

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met een gure herfstdag, er staat veel wind, boven land 5Bft en aan het IJsselmeer mogelijk eventjes 6 á 7Bft. Ondanks de dichte bewolking blijft de neerslag nog op afstand maar tegen de avond gaat de eerste regen en zelfs natte sneeuw vallen. Grote hoeveelheden zullen dit niet zijn waardoor 2018 nog steeds in de race is om 1 van de droogste jaren in de geschiedenis van de meteorologie te worden. De middagtemperatuur blijft steken bij 4 graden maar door die harde oostelijke wind voelt het aan alsof het 3 graden onder het vriespunt is, goed aankleden dus.

Woensdag en donderdag zijn ook nog vrij bewolkte dagen maar is het wel droog, overdag 5 graden op woensdag en 4 graden op donderdag bij een meest matige wind die waait uit het oosten. De nachttemperaturen schommelen zo rond het vriespunt.

Vrijdag is er dan weer wat meer zon en ook iets warmer met 6 graden. De wind draait wat meer naar het zuidoosten en is matig van kriacht. Zaterdag is er weer kans op wat neerslag en draait de wind naar het noordoosten maar blijft matig van kracht.

Zondag is een droge dag maar overheerst de bewolking waardoor de temperatuur niet verder oploopt dan naar en graad of 5 á 6. De wind is vrij matig van kracht en waait uit het oosten.

Voor meer weer kijkt u op de website van ons weerstation

Reageren via facebook