Excuses Microsoft over hei-overlast

MIDDENMEER – Microsoft heeft haar excuses aangeboden van de geluidsoverlast toen vorige week ’s avonds laat een Ierse aannemer tijd wilde inhalen door ook in de donkere uurtjes gewoon door te gaan met de heiwerkzaamheden.

Vanuit Twisk, Opperdoes, Medemblik en zelfs Wervershoof kwamen legio klachten binnen over geluidsoverlast. Werd eerst gedacht aan de bouw van het NUON-windpark in de Wieringermeer, al snel bleek Microsoft de schuldige te zijn. Zelfs de politie moest er aan te pas komen om de heiwerkzaanheden stil te leggen.

De woordvoerder van Microsoft laat nu weten in gesprek te zijn gegaan met deze aannemer en hem met klem verzocht enkel nog tijdens de reguliere werkuren deze werkzaamheden uit te voeren. Met deze Ierse aannemer zijn al eerder problemen geweest en staat er bekend om lak te hebben aan regeltjes.

Reageren via facebook