Cees De Geus is de Kolfkampioen van Opmeer

OPMEER – Barrage’s, bij zowel de dames en de heren, om tot winnaars te komen op de kolfbaan van kolfvereniging De Vier Eenen in De Linde, Lindengracht 13 in Opmeer.

Voor de deelnemers en het publiek werd vorige week woensdag een mooie en spannende avond. Tijdens de kwalificatie presteerden vooral de spelers die nog niet zolang kolven erg goed, terwijl de gevestigde orde matig presteerde. In het bijzijn van de familie Van Balen Blanken kolfden de dag erna twaalf dames en twaalf heren om de begeerde wisselbekers. Halfweg de avond wisten alle aanwezigen dat het een spannend einde werd en ze werden niet teleur gesteld.

Bij de heren kon debutant Jan Houter het afmaken, maar met een bal achter de paal, kwam hij niet verder dan 4 punten. Cees de Geus kwam met zijn laatste puntenklap op gelijke hoogte met Louis Schoenmaker. Bij de dames ging het redelijk gelijk op Afra Marcus en Anneke Bonn stonden gedeeld op de eerste plaats voordat de laatste drie dames de baan in kwamen. Na vijf klappen versloegen Wiena Kistemaker en Riet Jak deze dames, maar hadden evenveel punten. Na barrage won Anneke Bonn van Afra Marcus en Riet Jak van Wiena Kistemaker.

De barrage bij de heren won Cees de Geus, Louis Schoenmaker werd tweede en Herman Ligthart derde.

Reageren via facebook