Medemblik hard op weg om een heus ‘topsportcentrum’ te worden.

Medemblik – De gemeente Medemblik wordt meer en meer een heus topsportcentrum. Met in Wognum topsporthal De Westfrieslandhal (De Bloesem) die in 2012 in gebruik werd genomen door o.a. Westfriesland SEW, in Wervershoof de skeelerpiste die geschikt is voor (inter)nationale wedstrijden en in Medemblik de gerenoveerde skeelerbaan waardoor deze ook geschikt is gemaakt voor (inter)nationale wedstrijden en het Internationaal Zeilwedstrijdcentrum Medemblik (ICM) die mede dankzij de uitbreiding van de steigercapaciteit en de sterk verbeterde wifi direct een toename zag van het aantal wedstrijden. In 2015 3 wereldkampioenschappen en in 2016 zijn dit er al 5.

Maar voor de gemeente Medemblik is dit nog niet genoeg, en gaat zich nog meer focussen op een enkele kleine sport waarin sporters uit onze gemeente in uitblinken, (skeeleren, open water zwemmen en jiu jitsu). De bedoeling van de gemeente Medemblik is om juist meer topevenementen te realiseren voor deze kleine sporten.

Om te peilen hoe de gemeenteraad van Medemblik over de voortvarende plannen van het college denkt komt het college met een bespreeknotitie waar de commissies en de gemeenteraad zich over gaan buigen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.