32.4 C
Medemblik
7 augustus 2020 17:40
Medemblik Actueel.

Berg de schaatsen maar weer op, de vorst is weer bijna voorbij

MEDEMBLIK – Ze mogen weer de kast in, de noren, de kunstschaatsen en de Friese doorlopers, de kans dat we binnenkort weer het natuurijs op kunnen is klein: de afgelopen nacht heeft het onvoldoende gevroren en er wordt neerslag verwacht.

“Het werd vannacht in de provincie niet veel kouder dan twee tot drie graden onder de nul”, zegt NH-weerman Jan Visser. De vorming van het natuurijs was daardoor teleurstellend. Dat terwijl er werd verwacht dat het vannacht -10 zou worden.

Na het veelbelovende vooruitzicht dat we morgen het ijs op zouden kunnen, gooit de kans op neerslag daarbij ook nog roet in het eten. Er valt vandaag en morgen wat motsneeuw en natte sneeuw. Daarna volgt regen.

“De komende nacht krijgen we waarschijnlijk ook niet meer dan lichte vorst”, aldus Visser.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?