Action heeft groeistuipen, minder nieuwe winkels

ZWAAGDIJK-OOST – Winkelketen Action heeft door logostieke problemen in 2018 minder winkels kunnen openen dat dat zij gepland had. De grootste oorzaak zijn de logistiek en de achterblijvende prestaties van de distributiecentra van Action in Nederland maar ook die in het buitenland zoals Frankrijk.

Door deze problemen zijn een deel van de meest winstgevende winkels van Action minder winstgevend geworden dan aan het begin van 2018 was gehoopt. De groei bedraagt in Nederland, Frankrijk en Duitsland 3% waar deze in 2017 nog 5.3% was.

Action heeft daarom besloten om de decemberpiek aan te kunnen vooral in Frankrijk een twintigtal geplande winkelopeningen naar 2019 zijn doorgeschoven waardoor er geen 244 maar 230 nieuwe winkels aan het totaal van 1235 Action-winkels verdeeld over 7 landen bijkomen.

Action gaat zich nu vooral focussen op het creëren van meer veerkrachtigere logistiek bij de 5 distributiecentra, in 2019 komen er nog drie bij en in 2020 nog eens 3 waardoor Action wel weer kan doorgaan met in hoogtempo Action-winkels te openen in Duitsland, Polen, Oostenrijk, Frankrijk en ook gaat kijken naar nieuwe landen waar zij nog niet actief zijn.

Reageren via facebook