Terugroepactie New Look Powerbank om brandgevaar

MEDEMBLIK – Een zogeheten Powerbank van het merk New Look blijkt vlam te kunnen vatten. De fabrikant van de stroomopslagapparaten, die gebruikt worden om telefoons of tablets onderweg op te laden, heeft bezitters vandaag opgeroepen onmiddellijk te stoppen met het gebruik ervan.

Op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) staat om welke typen het gaat.

De powerbanks werden tussen september vorig jaar en april dit jaar verkocht bij Kruidvat, Trekpleister, Intertoys en Bart Smit. Klanten die het apparaat terugsturen naar de verkoper krijgen hun aankoopbedrag terug.

Het probleem is dat de apparaten niet goed zijn beveiligd tegen overbelasting. Als zo’n powerbank lange tijd aan het stopcontact ligt, kan het oververhitten en in brand vliegen.

Reageren via facebook